Supervizor za Brčko u nastupnom posjetu Brčko distriktu BiH

8.10.2017. Novoimenovani supervizor za Brčko distrikt BiH Dennis W. Hearne boravi u službenom posjetu Brčko distriktu BiH. U Gradskoj vijećnici sastao se s gradonačelnikom Sinišom Milićem i dogradonačelnikom Antom Domićem.
2017-11-09-Posjeta_Supervizora-1 

Gradonačelnik Siniša Milić istaknuo je da je oduševljen poznavanjem i razumijevanjem situacije u Brčko distriktu BiH od strane supervizora i da je ohrabren najavom o bliskoj suradnji s obzirom na to da je supervizor imenovan na ovu poziciju prije samo nekoliko tjedana.

„Siguran sam da ćemo imati suradnju i da će komunikacija biti u interesu građana Brčkog. Nezaobilazna tema bila je aktualna situacija u Brčkom, a iz naše perspektive konstatirano je da je ostvaren određeni napredak u razvoju ove lokalne zajednice, ali da postoje šanse koje se još ne koriste na adekvatan način i da je u narednom razdoblju neophodno poduzeti dodatne napore kako bismo, prije svega, gospodarstvo pokrenuli u pozitivnom smjeru“, istaknuo je gradonačelnik Milić. 

Supervizor Dennis W. Hearne rekao je da se raduje što može ponuditi svoj doprinos za stvaranje bolje budućnosti za Brčkom.

2017-11-09-Posjeta_Supervizora-2

„Kao što je slučaj i s mojim prethodnicima, u potpunosti sam posvećen očuvanju stabilnosti i održivosti Distrikta kao i suradnji s dužnosnicima i institucijama. Aktivno i pažljivo planiram pratiti događaje u Brčkom i dolaziti često. Na temelju današnjega razgovora siguran sam da ću imati plodonosnu suradnju s gradonačelnikom i dogradonačelnikom. Zabrinut sam zbog trenutačne situacije u Brčkom i negativnog utjecaja koji ona može imati na rad institucija Distrikta, kao što smo vidjeli u skorašnjem zastoju u radu i bojkotu. Svi se moramo suočiti s politikom na svim razinama, ali ne smije se dopustiti da se zasjeni napredak i odgovornost prema građanima. Vlada mora raditi u interesu građana i znam da se gradonačelnik slaže sa mnom, a sutra ću razgovarati i s čelnicima Skupštine. Mislim da je vrijeme da se prednosti Brčkog, poput blizine rijeke Save, iskoriste mudro, a razvoj luke i drugih ključnih projekata vrlo je bitan za taj napredak“, rekao je u obraćanju novinarima supervizor Hearne.
 
Superzvizor Dennis W. Hearne sudjelovat će na prvom Biznis forumu Brčko distrikta BiH, koji se u ovom gradu održava od 8. do 10. studenog.