Brčko distrikt BiH dobitnik regionalnog priznanja „Dunavski cvet“

6.10.2017. Na 6. Dunavskom biznis forumu, koji završava danas u Novom Sadu, gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću uručeno je priznanje „Dunavski cvet“ za napore i postignuća Brčko distrikta BiH u izgradnji mostova suradnje u regiji Podunavlja.
2017-10-06-Dunavski_cvet-3
2017-10-06-Dunavski_cvet-2

Ovo prestižno regionalno priznanje dodijeljeno je i Aleksandru Vučiću, predsjedniku Srbije, Mirku Šaroviću, ministru vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Viktoru Orbanu, predsjedniku Vlade Mađarske, Franzu Unterstelleru, ministru u Vladi pokrajine Baden-Württemberg kao i Ivanki Špringer, stručnjaku Europske unije za projekte. 

Prigodom dodjele priznanja obraćajući se nazočnima gradonačelnik Siniša Milić poručio je da se Brčko distrikt BiH kao specifična lokalna zajednica u kojoj žive tri konstitutivna naroda temelji na suradnji i međusobnom povezivanju, što je upravo jedan od ciljeva i Dunavskog biznis foruma.

„Zahvaljujem organizatorima što su prepoznali našu lokalnu zajednicu kao pozitivan primjer u regiji i nadam se da ćemo i u budućnosti uspješno surađivati i iskoristiti šanse koje nam se nude“, zaključio je gradonačelnik Milić.

2017-10-06-Dunavski_cvet-1

Šesti po redu Dunavski biznis forum pod motom „Svi za jednog, jedan za sve“ u Master centru Novosadskog sajma okupio je gospodarstvenike, javne radnike, diplomate i političare iz 14 zemalja. Forum je svečano otvorio predsjednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević rekavši da samo stabilna i dobro organizirana regija može biti prosperitetna. 

Organizatori su Media Invent, Institut regija Europe iz Salzburga i Privredna komora Vojvodine. Pokrovitelj je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije.

Forum je posvećen Dunavskoj strategiji u ulozi poslovanja, u ostvarivanju njenih ciljeva, jačanju prosperiteta i učinkovitijem korištenju potencijala. Cilj je da se na temelju Dunavske strategije, koju je usvojila Europska unija, prikaže sve ono što je urađeno u prethodnom razdoblju, ali i da se naprave planovi za budućnost s ciljem što bolje iskorištenosti mogućnosti koje pruža suradnja država koje pripadaju dunavskom slivu.