Prigodom „Dječjeg tjedna“ osnovci i mališani iz vrtića posjetili gradonačelnika

4.10.2017. Prigodom „Dječjeg tjedna“ gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas se u Gradskoj vijećnici družio s mališanima iz 15 brčanskih osnovnih škola i vrtića „Naša djeca“.
2017-10-04-Djecija_nedelja-3

2017-10-04-Djecija_nedelja-2

Gradonačelnik Milić istaknuo je da je posebno zadovoljstvo bilo družiti s najmlađima te da su ovakvi susreti uvijek prijatni i inspirativni. 

„Danas sam čuo mnogo pitanja i dobrih prijedloga i svaki čovjek je družeći se s djecom posebno ispunjen. Naša lokalna zajednica radi na unaprjeđenju dječjih prava. Iz lokalnog proračuna izdvajamo 14 milijuna konvertibilnih maraka za ove namjene po raznim temeljima poput dječjeg doplatka, materinskog dodatka i pomoći porodiljama. Planirana su i značajna sredstva za izgradnju i obnovu škola kao i izradu prostornoplanske dokumentacije za izgradnju dva vrtića na području Srpske Varoši i Klanca, a dobili smo donaciju i od Republike Srbije za izgradnju vrtića“, naglasio je gradonačelnik Milić.

2017-10-04-Djecija_nedelja-1

Učenica trećeg razreda Sedme osnovne škole iz Gornjeg Rahića Lejla Kuč i učenik drugog razreda 13. osnovne škole iz Bukvika Nemanja Jovičić u izjavi za medije istaknuli su da im je  drago što su se imali priliku upoznati s gradonačelnikom i vidjeti gdje radi.
 
Za današnji prijem djeca su pripremila različite sadržaje, pitanja i recitacije, a s gradonačelnikom su razmijenili darove. Mališane je interesiralo kako se postaje gradonačelnik, koji je njegov hobi, kakva je suradnja s novinarima, hoće li se graditi još škola i vrtića u Brčkom i mnoštvo drugih tema.

2017-10-04-Djecija_nedelja-4