Biznis forum: Najavljeno sudjelovanje gospodarstvenika iz Indonezije

8.9.2017. Na današnjoj prezentaciji 1. Biznis foruma Brčko distrikta BiH, koji će se održati od 8. do 10. studenog ove godine, ravnatelj Foruma i glavni koordinator Vlade Distrikta Damir Bulčević dogovorio je sudjelovanje na ovom događaju veleposlanice Indonezije Amelie Yani kao i gospodarstvenika iz ove zemlje.
2017-09-08-Biznis_forum_Ambasada-Malezije

Vizija Foruma je da kroz poslovni susret osigura kontakt između domaćih i stranih poslovnih ljudi, kompanija i ulagača s ciljem ostvarivanja njihovih ideja i unaprjeđenja poslovne klime Brčko distrikta BiH.

Pored Indonezije očekuje se sudjelovanje i drugih veleposlanstava – Srbije, Hrvatske, Grčke i drugih, te velikog broja eminentnih stručnjaka iz zemlje, regije i svijeta.

Biznis forum, čiji je organizator Vlada Brčko distrikta  BiH bit će organiziran u pet panela, i to na sljedeće teme: lokalni i ekonomski razvitak, gospodarstvo, poljoprivreda, promet i turizam te obrazovanje i mladi.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić ranije je izjavio novinarima, nakon sastanka Organizacijskog odbora Biznis foruma, da se aktivnosti i pripreme odvijaju planiranom dinamikom te da već postoje najave da će, osim aktera iz Brčkog, Bosne i Hercegovine i regije, sudjelovati i ekonomski stručnjaci iz Rusije, Turske i Kine.

„Opredijelili smo se da na ovaj način potaknemo dijalog i prezentiramo mogućnosti Distrikta za ukupan poslovni razvoj“, rekao je Milić.

Bulčević je istaknuo da je cilj poslovno umrežavanje, stvaranje novih inicijativa i ideja te privlačenje ulagača, dodajući da je glavna tema Biznis foruma „Novi ciklus razvoja Brčko distrikta BiH“. On je najavio da će na ovom događaju u studenom biti prezentirani novi projekti Vlade Brčko distrikta BiH uz nazočnost mnogobrojnih ulagača.