Učenici Treće osnovne škole dobili novu fiskulturnu dvoranu

8.9.2017. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i predstojnik Odjela za obrazovanje Senad Osmanović danas su svečano otvorili novu fiskulturnu dvoranu u Trećoj osnovnoj školi u Brčkom, u kojoj će nastavu iz tjelesnog odgoja pohađati nešto više od 300 učenika ove škole.
2017-09-08-Otvaranje_sale-4

2017-09-08-Otvaranje_sale-2 

„Predajom na upotrebu ovoga objekta osigurali smo da se nastavni proces odvija neometano na ljepšem i adekvatnijem mjestu za nastavnike i učenike.
U dokumentu okvirnog proračuna za naredne tri godine predvidjeli smo značajna sredstva za obrazovanje, odnosno za nastavak rekonstrukcije i, tamo gdje je neophodno, izgradnju školskih objekata. U mandatu ove Vlade riješen je problem prijevoza učenika, u tijeku je angažiranje nastavnog kadra, a stvaraju se i drugi preduvjeti za neometano odvijanje nastave“, istaknuo je gradonačelnik Siniša Milić.
 
Predstojnik Odjela za obrazovanje Senad Osmanović naglasio je da je ovaj školski objekt otvoren 1961. godine i iskazao zadovoljstvo što je danas ova škola, nakon 56 godina, dobila novu fiskulturnu dvoranu koja ispunjava sve pedagoške standarde i koja će zadovoljiti potrebe učenika.

2017-09-08-Otvaranje_sale-5

On je najavio skoru realizaciju projekta zamjene krova na ovoj školi, za čije je namjene izdvojeno 110.000 KM iz gradskog proračuna, kao i zamjenu podova čime bi škola bila kompletno opremljena.
 
Ravnatelj Treće osnovne škole Kojo Simić rekao je da je danas radostan dan za sve nastavno osoblje i učenike škole, te da ga raduje što će nastava tjelesnog odgoja moći da se odvija neometano.
 
Vrijednost projekta izgradnje fiskulturne dvorane je 750.000 KM, a vrijednost dodatne opreme je 20.000 KM.
2017-09-08-Otvaranje_sale-3