U studenome prvi „Biznis forum“ Brčko distrikta BiH

6.9.2017. Vlada Brčko distrikta BiH organizator je prvog „Biznis foruma“, koji će u Brčkom biti održan od 8. do 10. studenoga, gdje se očekuje sudjelovanje velikog broja eminentnih stručnjaka iz zemlje, regije i svijeta. „Biznis forum“ bit će organiziran u pet panela i to na sljedeće teme: lokalni i ekonomski razvoj, gospodarstvo, poljoprivreda, promet i turizam te obrazovanje i mladi.
2017-09-06-BFBD-1
2017-09-06-BFBD-2 

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić izjavio je danas nakon sastanka Organizacijskog odbora „Biznis foruma“ da se aktivnosti i pripreme odvijaju planiranom dinamikom te da već postoje najave da će, osim aktera iz Brčkog, Bosne i Hercegovine i regije, sudjelovati i ekonomski stručnjaci iz Rusije, Turske i Kine.

„To su optimistične najave, a vjerujem da ćemo do dana održavanja dobiti potvrdu o sudjelovanju i drugih aktera. Opredijelili smo se da na ovaj način potaknemo dijalog i prezentiramo mogućnosti Distrikta za ukupan poslovni razvoj“, rekao je Milić. 

Ravnatelj "Biznis foruma" Brčko distrikta BiH Damir Bulčević istaknuo je da je cilj poslovno umrežavanje, stvaranje novih inicijativa i ideja te privlačenje investitora dodajući da je glavna tema Biznis foruma „Novi ciklus razvoja distrikta Brčko“. Bulčević je najavio da će na ovome događaju u studenome biti prezentirani novi projekti Vlade Brčko distrikta BiH, uz nazočnost mnogobrojnih investitora.

2017-09-06-BFBD-4 

Dekan Ekonomskog fakulteta u Brčkom Srđan Lalić izrazio je zadovoljstvo što je ova visokoobrazovna institucija uzela udjela u organizaciji ovako važnoga događaja, za koji se, kako je naveo, nada da će postati tradicionalan.

„Teme kojima ćemo se baviti su veoma značajne za daljnji razvoj Brčko distrikta BiH i njegove građane. Vjerujem da ćemo prenijeti dobru poruku i da će ovaj forum izroditi značajne projekte i ideje“, zaključio je Lalić. 

2017-09-06-BFBD-3