Gradonačelnik otvorio Drugi simpozij medicinskih sestara i tehničara

21.4.2017. 
U organizaciji brčanske Udruge zdravstvenih tehničara „Medicinar“ u Hotelu „Jelena“ danas je započeo „Drugi simpozij medicinskih sestara i tehničara“. 
2017-04-21-Drugi_simpozijum_otvaranje
Simpozij je svečano proglasio otvorenim gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić koji je ovom prigodom poručio da je naglasak na dobrom funkcioniranju zdravstva prvenstveno na ljudima. „Nadam se da će u trenutačno osjetljivom stanju u kakvom je zdravstvo ovakvi simpoziji postati tradicionalni s ciljem razmjene iskustava i znanja, te poboljšanja rada, ali i statusa zdravstvenih radnika na njihovo i zadovoljstvo pacijenata“, poručio je gradonačelnik Milić.
Predsjednik Udruge „Medicinar“ Davor Divković kazao je da je jedan od najznačajnijih ciljeva simpozija sprečavanje odlaska kvalitetnih medicinskih kadrova iz naše zemlje. 
2017-04-21-Drugi_simpozijum
Otvaranju dvodnevnog simpozija međunarodnog karaktera na kojem će udjela uzeti oko 150 sudionika iz BiH i Srbije nazočili su dogradonačelnik Brčko distrikta BiH Anto Domić, ravnatelj Javne zdravstvene ustanove „Zdravstveni centar“ Nihad Šibonjić, predstavnici udruga medicinskih tehničara iz Federacije BiH i Republike Srpske te mnogobrojni medicinski tehničari i zdravstveni radnici. Tijekom simpozija bit će predstavljeno šezdeset radova iz različitih oblasti medicinske struke.