Konstitutivna sjednica Ekonomsko-socijalno vijeća

12.4.2017. U Brčkom je danas konstituiran novi saziv Ekonomsko-socijalnog vijeća Distrikta koji će sada brojati 12 članova i isto toliko zamjenika.
2017-04-12-Ekonomsko-socijalni-savjet-1

2017-04-12-Ekonomsko-socijalni-savjet-2

„Danas smo usvojili Poslovnik o radu i dogovorili da sačinimo program rada za naredno razdoblje, a Vlada i njezini socijalni partneri su imenovali svoje članove u Vijeće“,  kazao je predstojnik Odjela za gospodarski razvitak, šport i kulturu Pero Gudeljević.

U zaključku je naveo da su utvrdili prioritete djelovanja Vijeća u narednom periodu, potpisivanje općeg kolektivnog ugovora, te razmatranje inicijative o izradi nacrta zakona o radu.

Ilija Kalajdžić, tajnik Sindikata Brčko distrikta BiH je podsjetio  kako je ova organizacija sačinila tekst nacrta kolektivnog ugovora i dostavila ga socijalnim partnerima.

On je ukazao na potrebu formiranja odjela za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku pri lokalnoj izvršnoj  vlasti po uzoru na ministarstva u entitetskim vladama.

Ermin Džindić, koji je jedan od četvoro članova Vijeća koje je imenovala Udruga poslodavaca Distrikta, u izjavi za medije kazao je da, ukoliko se zajedno s Vladom uspije urediti oblast gospodarstva tako što će biti smanjen rad na crno, bit će stvoreni uvjeti da gospodarstvenici ojačaju realni sektor i da povećaju prihode te otvaraju nova radna mjesta.