Brčko distriktu BiH uručena plaketa općine Srebrenica

13. 3. 2017. U Srebrenici je protekloga vikenda obilježen Dan općine Srebrenica svečanom sjednicom Skupštine općine, gdje su uručene plakete i zahvalnice istaknutim pojedincima, institucijama, poduzećima i organizacijama.

2017-03-13-Priznanje-Srebrenica

Brčko distrikt BiH i Prva osnovna škola, Srebrenica, dobili su Plaketu općine Srebrenica s brončanim grbom. Prva osnovna škola ove godine obilježava 130 godina i tijekom svoga postojanja vršila je svoju temeljnu zadaću u obrazovanju djece kao i drugim važnim aktivnostima u lokalnoj zajednici, a Brčko distrikt BiH je pomogao Srebrenicu donirajući do sada oko 800.000 KM kroz razne projekte. Plaketu je uime gradonačelnika Brčko distrikta BiH primio savjetnik gradonačelnika Nemanja Damjanac.

Plaketa općine Srebrenica sa zlatnim grbom ove godine uručena je Aleksandru Vučiću, premijeru Vlade Srbije, na temelju 5 milijuna eura pomoći za Srebrenicu, koji je i prošle godine bio nominiran za ovu nagradu za njegov doprinos razvoju Srebrenice, suživotu i pomirenju.

Plaketa općine Srebrenica sa srebrnim grbom pripala je Japanskoj agenciji za međunarodnu suradnju (JICA) za doprinos u razvoju poljoprivrede.

Odlučeno je da će biti uručene plakete općine Srebrenica za Rotary club Srebrenica, koji je uložio ogromna sredstva u Srebrenicu, kao i mnoga druga mjesta i gradove diljem BiH. Plaketa općine Srebrenica pripala je i predsjedniku općine Čajetina Milanu Stamatoviću za organiziranje zimskih i ljetnih odmora za djecu iz Srebrenice.

Priznanja su dodijeljena i drugim kolektivima i pojedincima za izniman doprinos razvoju općine, zapošljavanju i rezultatima na unaprjeđenju i zaštiti čovjekovog radnog okruženja i okoliša, na očuvanju kulture i prirodne baštine, razvoju znanosti i poljoprivrede, s posebnim doprinosom u zdravstvenoj, kulturnoj, obrazovnoj, znanstvenoj i sportskoj djelatnosti kao i humanitarnim i drugim dobrotvornim aktivnostima.

Foto: http://www.srebrenica.gov.ba/