Počela s radom likovna kolonija u organizaciji Umjetničke galerije

18.7.2018. Svečanim otvaranjem izložbe slika i skulptura nastalih na prošlogodišnjoj Međunarodnoj likovnoj simpozijskoj radionici „Sava“ službeno je počela s radom ovogodišnja, XVI. po redu likovna kolonija, koju organizira Umjetnička galerija Brčko distrikta BiH.
 2018-07-18-Pocela_s_radom_likovna_kolonija-1

Više...

 

Otvoreni šalteri matičnog ureda u prostorijama Pododjela za osobne dokumente

17.7.2018. Od ponedjeljka 16. srpnja 2018. godine u prostorijama Pododjela za osobne dokumente otvorena su dva šaltera na kojima će građani moći ovjeravati dokumente i vaditi izvatke i uvjerenja iz matičnih knjiga.
2018-07-17-Otvoreni_salteri

Više...

 

Gradonačelnik prisustvovao pokaznoj vježbi spasioca na Savi

5.7.2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je na izletištu Ficibajer u Brčkom uručio certifikate spasiocima i roniocima iz plivačkog kluba „Atos-Sava“, Brčko distrikt BiH, Crvenog križa/krsta Brčko distrikta BiH kao i iz Policije Brčko distrikta BiH.

atos_1

Više...

 

Folkloristi KUD „Brčanskog kola“ kod gradonačelnika

5.7.2018. Članovi Kulturno-umjetničkog društva „Brčansko kolo“ posjetili su danas gradonačelnika Sinišu Milića. Oni su predstavljajući gradonačelniku svoje dosadašnje uspjehe istaknuli da su tijekom dugogodišnjega rada više puta proglašavani za najbolji folklorni ansambl na državnim i međunarodnim susretima.

brcansko kolo

 

Više...

 

U Vijećnici upriličen prijem za ženski odbojkaški tim Prve osnovne škole u Brčkom

22.6.2018. Predstojnik Odjela za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH Senad Osmanović danas je u zgradi Vijećnice upriličio prijem za ženski odbojkaški tim Prve osnovne škole u Brčkom prigodom osvajanja prvog mjesta na Prvom balkanskom prvenstvu ženske školske odbojke starosti do 15 godina.
2018-06-22-Prijem_odbojkasica_1_OS-1

Više...

 
Više članaka...