Održana svečana akademija prigodom Dana Distrikta

8.3.2018. Svečanom akademijom u Domu kulture Brčko distrikt BiH obilježio je 18 godina postojanja uz nazočnost brojnih međunarodnih dužnosnika, gostiju iz entitetskih i institucija BiH, diplomatskog kora u BiH, predstavnika vjerskih zajednica te predstavnika izvršne, zakonodavne i sudbene vlasti, kao i gospodarskog i kulturnog života Brčko distrikta BiH.
2018-03-08-Svecana_akademija-7

Više...

 

Prezentirani projekti Misiji Svjetske banke

9. 3. 2018. Misija Svjetske banke boravi u tehničkom posjetu Bosni i Hercegovini. Svrha posjeta je diskusija s relevantnim zainteresiranim strankama o djelokrugu predloženog Regionalnog programa za integrirani razvitak koridora rijeka Save i Drine, inicijative o kojoj se razgovara u kontekstu Povjerenstva za sliv rijeke Save.
2018-03-09-Sastanak_Svjetska_banka-3

Više...

 

Govor gradonačelnika Siniše Milića na središnjoj svečanosti

Vaše ekscelencije,

dame i gospodo, dragi prijatelji!

Danas je važan dan za Brčko distrikt BiH, kada se prisjećamo početaka, ali govorimo i o budućnosti, što je još važnije.

2018-03-08-Gradonacelnik-Svecana_akademija

Više...

 

Upriličeni prijemi za gradonačelnika Sarajeva i predstavnika Veleposlanstva Japana

8. 3. 2018. Proslava 18. godišnjice Brčko distrikta BiH bila je prigoda za službene susrete gradonačelnika s gostima koji su prisustvovali središnjoj svečanosti u ovomu gradu. Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić upriličio je prijam za gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skaku i njegove suradnike. Gradonačelnici Brčkog i Sarajeva razgovarali su o umrežavanju gradova na području Bosne i Hercegovine.

2018-03-08-Posjeta_Sarjevo-1

Više...

 

Grupa Zabranjeno pušenje održala koncert na Trgu mladih

8.3.2018. Grupa Zabranjeno pušenje održala je sinoć koncert na Trgu mladih, u okviru 18. godišnjice Brčko distrikta BiH.

2018-03-07-Koncert-Zabranjeno_pusenje-3

Više...

 
Više članaka...