Obavjesti o zahtjevima za ekološke dozvole

DokumentiDodano

Sortiranje : naslov | datum | popularnost [ uzlazno ]
Misija OSCE-a BiH je sa pravnim savjetnicima u mrezi Aarhus centara u BiH izradila  Prvu Analizu sudskih odluka iz oblasti zaštite zivotne sredine/okoliša u Bosni i Hercegovini u 2012. godini, koja je uradjena u sklopu projekta „Unapredjenje vladavine prava kroz poboljšan pristup pravosudju u okolišnim pitanjima“. Projekat  je finansirala Vlada Savezne republike Njemacke uz ucešce mreze organizacija okupljenih u Inicijativu za okoliš i sigurnost.
Analiza je dostavljena Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Ministarstvu za prostorno uredjenje, gradjevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, Federalnom ministarstvu okoliša i turizma i Odjeljenju za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove Vlade Brcko distrikta BiH s ciljem da se objavi na Internet stranicama institucija.
Ova Analiza sadrzi pregled zakonodavnog okvira za zaštitu zivotne sredine/okoliša u BiH te pregled relevantne sudske prakse u ovim predmetima i za sada je jedina takve vrste u BiH.
25.07.2017. godine održaće se javna rasprava u prostorijama MZ Bijeljinska cesta sa početkom u 12,00 sati, a na temu izdavanja ekološke dozvole za "Žitopromet" d.d. Brčko distrikt BiH, odnosno rekonstrukciju dijela poslovnog objekta "Pekara - Zitopromet" u pogon za preradu kafe u okviru kompleksa poslovnih objekata na lokaciji.


OKVIRNI PLAN UPRAVLJANJA ZIVOTNOM SREDINOM (ESMF)

FERP revidovan Upitnik za kontrolnu listu april 2015.

 

Natječaji
Zakazani intervjui
pitanjazaposljavanjehr
Rezultati intervjua
Obrasci
Javne nabave Vlade Brčko distrikta BiH
Obavjesti