Влада Брчко дистрикта БиХ :: Vlada Brčko distrikta BiH

Potpisane izmjene Sporazuma o ekonomsko-socijalnom vijeću

25.4.2017. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, predsjednik Udruge poslodavaca Brčko distrikta BiH Ševal Suljkanović i tajnik Sindikata Brčko distrikta BiH Ilija Kalajdžić potpisali su danas Sporazum o ekonomsko-socijalnom vijeću, a koji je izmijenjen u odnosu na Sporazum koji je trenutačno na snazi u dijelu koji se odnosi na broj članova spomenutog tijela, te će ga ubuduće činiti još po jedan član iz reda sva tri socijalna partnera.
2017-04-25-Sporazum-ESS-2

Više...

 

Milić: Brčko ima potencijala da postane vodeća lokalna zajednica

2017-04-24-Gradonacelnik_Sinisa_Milic24.4.2017. Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić rekao je da je siguran da Brčko, za relativno kratko vrijeme, može da postane vodeća lokalna zajednica u BiH i mjesto u koje će se dolaziti i ostajati, ako svijest odgovornih bude na odgovarajućem nivou.
Milić je u intervjuu Srni istakao da je zadovoljan radom aktuelnog saziva Vlade distrikta u prvih 100 dana, posebno ako se uzme u obzir ukupan politički, ekonomski i socijalni kontekst u kome djeluje, napominjući da, naravno, nije isto 100 dana rada nove vlade u Brčkom, u BiH, i 100 dana rada vlade u nekoj uređenoj zemlji.

Više...

 

Prezentiran projekt zbrinjavanja otpada u Pelagićevu

21.4.2017. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić izjavio je danas u Pelagićevu da je Distrikt zainteresiran da se na tom području riješi problem zbrinjavanja otpada sa kojim Brčko ima velike probleme.

2017-04-21-Pelagicevo_sastanak-1

Više...

 

Dogovoren nastavak suradnje sa Sremskom Mitrovicom

21.4.2017. Predsjednik Skupštine grada Sremska Mitrovica Tomislav Janković i ravnatelj Razvojne agencije „Srem“ Milan Mirić sastali su se danas u Gradskoj vijećnici sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem i njegovim suradnicima.

sremska_mitrovica 

Više...

 
G R A D O V I   P O B R A T I M I
samsun-logo sent_luis-logo smederevska_palanka-logo
SAMSUN
Turska
ST. LOUIS
SAD
SMEDEREVSKA PALANKA
Srbija

 

Kontakt
VLADA BRČKO DISTRIKTA BiH
Bulevar mira 1,
76100 Brčko distrikt BiH
Centrala
: +387(0)49 240 600
Portparol : +387(0)49 490 008
FBIcon
Natječaji
Zakazani intervjui
pitanjazaposljavanjehr
Rezultati intervjua
Obrasci
Javne nabave Vlade Brčko distrikta BiH
Obavjesti