Vlada usvojila Odluku o kriterijima i načinu dodjele stipendija redovnim studentima

23.8.2017. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na 23. redovnoj sjednici Prijedlog odluke o kriterijima i načinu dodjele stipendija redovnim studentima Brčko distrikta BiH  kao i Odluku o visini i broju stipendija koje se dodjeljuju redovnim studentima za period od 1.1. do 31.12. 2017. godine.
2017-08-23-23_RSV

Novina u odnosu na prethodne godine, kako je istakao šef Odjeljenja za obrazovanje Senad Osmanović, jeste da pravo učestvovanja na javni poziv ima student koji ispunjava i uslov da ima prebivalište u Distriktu najmanje pet godina prije raspisivanja javnog poziva za dodjelu stipendija.

2017-08-23-23_RSV-Osman_Osmanovic

Sredstva za isplatu stipendija osigurana su u Budžetu Brčko distrikta BiH za 2017. godinu u ukupnom iznosu od 320.000 KM. Biće dodijeljeno 160 stipendija u visini od po 200 KM mjesečno, a stipendije neće biti dodijeljivane dva mjeseca u toku godine. 

Na današnjoj redovnoj sjednici usvojen je i Prijedlog odluke o utvrđivanju kriterija za dodjelu grantova u Odjeljenju za javnu sigurnost kao i Prijedlog zaključka kojim se Vlada Brčko distrikta BiH izjašnjava o prijedlogu Programa dostojanstvenog rada za BiH te Prijedlog odluke o usvajanju Akcionog plana sa prijedlogom mjera za rješavanje primjedbi Ureda za reviziju javne uprave i institucija u Brčko distriktu BiH po dostavljenom Izvještaju o reviziji finansijskog poslovanja Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu za 2016. godinu.