Održana 21. redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

9.8.2017. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na 21. redovnoj sjednici Smjernice za izradu nacrta pravilnika o dinamici fiskalizacije u Brčko distriktu BiH kao i Smjernice za izradu nacrta pravilnika o izgledu i sadržaju formulara i načinu ispitivanja dijelova fiskalnih sistema, na prijedlog Direkcije za finansije.

2017-08-09-21_RSV

Vlada je usvojila i inicijativu za uspostavljanje partnerskih odnosa s općinom Shladming iz Austrije.

Članovi Vlade odobrili su i Smjernice za izradu nacrta odluke o izmjeni Odluke o određivanju radnih mjesta u Policiji Brčko distrikta BiH kojim pripada pravo na veći trajni dodatak na platu.

Na prijedlog Odjeljenja za privredni razvoj, sport i kulturu usvojen je Zaključak kojim se Vlada Brčko distrikta BiH očituje o pokretanju postupka pristupanja BiH konvenciji Vijeća Evrope o kinematografskoj produkciji, kao i Zaključak o pokretanju postupka potpisivanja sporazuma o saradnji u oblasti kulture između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva kulture i turizma Republike Azerbejdžan.

Na 21. redovnoj sjednici usvojen je Prijedlog Zaključka o davanju saglasnosti Ministarstvu vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH za potpisivanje ministarske deklaracije o budućnosti ribarstva u Mediteranu pod nazivom „Malteška MEDFISH4EVER ministarska deklaracija“.