Sa sjednica Vlade

Održana sedma vanredna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

23.1.2017. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na sedmom vanrednom zasjedanju nacrt Prijedloga Budžeta Brčko distrikta BiH za 2017. godinu, u iznosu od 192 miliona konvertibilnih maraka, koji će biti upućen u skupštinsku proceduru.

2017-02-23-Sedma_vanredna_sjednica_Vlade

Opširnije...

 

Završena sedma redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

22.2.2017. Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je, u nastavku sedme redovne sjednice, Nacrt zakona o mladima Brčko distrikta BiH. Ovim zakonom se propisuju prava i obaveze mladih, omladinsko organizovanje, briga za mlade, institucionalno učešće mladih u donošenju odluka i druga pitanja od interesa za život, položaj i djelovanje mladih u Brčko distriktu Bosne i Hercegovine. Cilj zakona je stvaranje uslova za institucionalnu i sistemsku brigu o mladima, način omladinskog organizovanja i društvenog djelovanja, učešće mladih u donošenju odluka koje se odnose na mlade i zastupanje njihovih interesa i prava.

2017-02-22-Srdjan_Blazic 

Opširnije...

 

Sedma redovna sjednica Vlade Brčko distrikta BiH

15.2.2017.
Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je na sedmoj redovnoj sjednici Odluku o davanju garancije za sufinansiranje troškova transplantacije bubrega licu s inicijalima D. K. iz Brčkog, u skladu sa zahtjevom Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH, u ukupnom iznosu od 28.858,55 eura. Usvojena je i Odluka o davanju garancije za sufinansiranje liječenja, odnosno operacije u Republici Njemačkoj licu s inicijalima A. Č. u iznosu do 50.000 eura.
2017-02-15-Sedma_redovna_sjednica

Opširnije...

 
Još članaka...