Predstavnici Vlade i Skupštine obišli radove na zaobilaznici oko Brčkog

27.9.2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je zajedno s članovima Vlade, predsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem, poslanicima u Skupštini i predstavnicima JP „Putevi Brčko“ obišao radove na zaobilaznici oko Brčkog.
2018-09-27-Obilazak_radova_na_obilaznici_oko_Brckog-4
2018-09-27-Obilazak_radova_na_obilaznici_oko_Brckog-1 

Gradonačelnik je kazao da radovi na zaobilaznici teku predviđenom dinamikom i da je uvjeren da će zaobilaznica biti završena u roku. 

„Uvjeren sam da će se zaobilaznica završiti u predviđenom roku i da ćemo dobiti jedan od najvažnijih kapitalnih projekata u Distriktu koji će rasteretiti odvijanje saobraćaja kroz centar grada, ali i na efikasniji i bolji način povezati sve ove dionice kroz koje prolazi. Ostaje nam rješavanje još nekih sitnih problema, a jedan od njih je da se osigura priključenje na zaobilaznicu u istočnom dijelu Distrikta, odnosno sela od Gredica do Potočara kоја nemaju vezu sa zaobilaznicom i ostaje nam da po završetku ovog projekta krenemo u rješavanje i tog problema“, kazao je Milić. 

2018-09-27-Obilazak_radova_na_obilaznici_oko_Brckog-3

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić kazao je da je zadovoljan radovima na zaobilaznici i što je Skupština Brčko distrikta BiH imala razumijevanje za produženje rokova na izgradnji zaobilaznice. 

„Primjetan je veliki napredak radova na zaobilaznici i mi sada ulazimo u finalizaciju svih neophodnih radova na ovoj trasi. Zadovoljan sam i sretan što smo u Skupštini Brčko distrikta BiH imali razumijevanja za produženje rokova na izgradnji ove trase. Menadžment JP „Putevi Brčko“ ima našu punu podršku i očekujemo da se do utvrđenog roka, odnosno do 15. maja 2019. godine projekat okonča“, kazao je Kadrić. 

2018-09-27-Obilazak_radova_na_obilaznici_oko_Brckog-2

Direktor JP „Putevi Brčko“ Miroslav Miškić kazao je da je prvi sloj asfalta završen i da su radovi na ostalim slojevima u toku. 

„Finansijski gledano stanje urađenih poslova je na nivou 20 miliona eura i ugrađeno je dosta materijala. Od 25 hiljada kubika betona ugrađene su 24 hiljade. Prvi sloj asfalta je završen, drugi sloj je urađen više od pola, a treći sloj smo uradili kao probnu dionicu na 3 km. U fokusu su radovi na mostovima, izolacije, odvodnje, postavljanje ograda i pored njih možda najveći posao koji je preostao je postavljanje zaštitnih ograda niz čitavu dužinu trase. Ostala je i saobraćajna signalizacija. Bit će postavljeno oko 130 znakova i tabli“, kazao je Miškić. 

Vlada Brčko distrikta BiH zajedno s JP „Putevi Brčko“ realizuje projekat zaobilaznice oko Brčko distrikta BiH na dijelu od naselja Gredice do naselja Gorice u dužini od 18,68 km. Cilj projekta je izmještanje tranzitnog saobraćaja s postojećeg magistralnog puta koji prolazi kroz centar grada.

2018-09-27-Obilazak_radova_na_obilaznici_oko_Brckog-6