Gradonačelnik Siniša Milić: Policija Distrikta u potpunosti je ispunila svoj zadatak

12.9.2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić danas je prisustvovao svečanoj akademiji u Domu kulture u Brčkom povodom osamnaest godina postojanja Policije Brčko distrikta BiH.

2018-09-12-18_godina_Policije-1

2018-09-12-18_godina_Policije-4

U svom obraćanju kazao je da se osamnaest godina kasnije može konstatovati da je Policija Brčko distrikta BiH u potpunosti ispunila svoj zadatak i da građani imaju mir i sigurnost na jednom visokom nivou. 

„Policija Distrikta Brčko kao prva multietnička policijska agencija nastala je nekoliko godina po završetku rata i ona je morala da uloži dodatne napore da bi stekla povjerenje građana. Mislim da osamnaest godina kasnije možemo konstatovati da je ona u potpunosti ispunila svoj zadatak i da građani mogu reći da je okruženje, mir, sigurnost na prostoru Distrikta na jednom visokom nivou“, kazao je Milić. 

„Vlada Brčko distrikta BiH nastavit će i dalje da vodi računa o funkcionisanju Policije Brčko distrikta BiH“, kazao je Milić dodajući da policijski službenici za par mjeseci mogu očekivati i rješavanje tehničkih nedostataka na novoj zgradi Policije što će njihovim prelaskom zasigurno dobiti dodatni stimulans za još veću profesionalnost i integritet. 

Današnjoj svečanoj akademiji prisustvovali su predstavnici policijskih agencija u BiH, predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti u Distriktu kao i supervizor za Brčko distrikt BiH Dennis W. Hearne.

2018-09-12-18_godina_Policije-2