Grand prix Susreta za najbolju predstavu „Hipnozi jedne ljubavi” Zvezdara teatra iz Beograda

24.11.2017. Na 34. Susretima pozorišta/kazališta BiH u Brčkom, održanim od 16. do 25. novembra 2017. godine, stručni žiri u sastavu: Almir Imširević, dramski pisac iz  Sarajeva, Ljiljana Blagojević, glumica iz Beograda, i Anja Šovagović, glumica, iz Zagreba, donio je sljedeću odluku:
2017-11-24-28_Predstava_HIPNOZA_JEDNE_LJUBAVI

I. Nagrade pozorištima iz BiH 

Nagrada za najbolju mladu glumicu,  jednoglasno, dodjeljuje se Jeleni Kordić-Kuret za ulogu Šimurina u predstavi „Predstava Hamlet u selu Mrduša Donja” autora Ive Brešana u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Mostar. 

Nagrada za najboljeg mladog glumca, jednoglasno, dodjeljuje se Davoru Goluboviću za ulogu Boki Aleksić u predstavi „Mirna Bosna“, autora Borisa Lalića u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo. 

Nagrada za muziku, jednoglasno, dodjeljuje se Zvonimiru Dusperu Dusu za predstavu „Predstava Hamlet u selu Mrduša Donja”, autora Ive Brešana u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Mostar. 

Nagrada za kostim, jednoglasno, dodjeljuje se Mirjani Zagorec za predstavu „Predstava Hamlet u selu Mrduša Donja”, autora Ive Brešana u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Mostar. 

Nagrada za scenografiju, jednoglasno, dodjeljuje se Sabini Trnki za predstavu „Moja fabrika” u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. 

Nagrada za najbolju žensku ulogu, jednoglasno, dodjeljuje se Gordani Boban za ulogu Aleksa Aleksić u predstavi „Mirna Bosna”, autora Borisa Lalića u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajevo. 

Nagrada za najbolju mušku ulogu, jednoglasno, dodjeljuje se Aleksandru Seksanu za ulogu Edin u predstavi „Sve se nekako preživi, osim smrti”, autorice Ljubice Ostojić u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo.

Nagrada za najbolju režiju, jednoglasno, dodjeljuje se Selmi Spahić za predstavu „Moja fabrika” u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. 

Nagrada za najbolji dramski tekst bosanskohercegovačkog savremenog pisca, jednoglasno, dodjeljuje se Borisu Laliću za predstavu „Mirna Bosna” u produkciji Kamernog teatra 55 Sarajeva. 

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini „Zlatna statua vijećnice i grada Brčkog“, jednoglasno, dodjeljuje se predstavi „Moja fabrika”, autora Selvedina Avdića u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

II. Grand prix nagrade (Nagrade za sve učesnike) 

Grand prix Susreta za najbolju žensku ulogu, jednoglasno, dodjeljuje se Anici Dobroj za ulogu Majka Soja u predstavi „Hipnoza jedne ljubavi”, autora Dušana Kovačevića u produkciji Zvezdara teatra iz Beograda. 

Grand prix Susreta za najbolju mušku ulogu, jednoglasno, dodjeljuje se Borku Periću za ulogu Vjekoslava Kralja u predstavi „Ustav Republike Hrvatske”, autora Ante Tomića i Rajka Grlića u produkciji Satiričnog kazališta Kerempuh iz Zagreba. 

Grand prix Susreta za najbolju predstavu, jednoglasno, dodjeljuje se predstavi „Hipnoza jedne ljubavi”, autora i redatelja Dušana Kovačevića u produkciji Zvezdara teatra iz Beograda. 

NAGRADE ŽIRIJA PUBLIKE

Žiri publike donio je odluku:

Nagrada za najbolju žensku ulogu, jednoglasno, dodjeljuje se Slađani Zrnić.

Nagrada za najbolju mušku ulogu, jednoglasno, dodjeljuje se Robertu Peharu.

Nagrada za najbolju predstavu u cjelini pozorišta iz BiH, jednoglasno, dodjeljuje se predstavi „Mirna Bosna”.