Biznis forum: Najavljeno učešće privrednika iz Indonezije

8.9.2017. Na današnjoj prezentaciji 1. Biznis foruma Brčko distrikta BiH, koji će se održati od 8. do 10. novembra ove godine, direktor Foruma i glavni koordinator Vlade Distrikta Damir Bulčević dogovorio je učešće na ovom događaju ambasadorice Indonezije Amelie Yani, kao i privrednika iz ove zemlje.
2017-09-08-Biznis_forum_Ambasada-Malezije

Vizija Foruma je da kroz poslovni susret osigura kontakt između domaćih i stranih poslovnih ljudi, kompanija i investitora, s ciljem ostvarivanja njihovih ideja i unapređenja poslovne klime Brčko distrikta BiH.

Pored Indonezije, očekuje se učešće i drugih ambasada – Srbije, Hrvatske, Grčke i drugih, te velikog broja eminentnih stručnjaka iz zemlje, regije i svijeta.

Biznis forum, čiji je organizator Vlada Brčko distrikta BiH bit će organizovan u pet panela, i to na sljedeće teme: lokalni i ekonomski razvoj, privreda, poljoprivreda, saobraćaj i turizam te obrazovanje i mladi.

Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić ranije je izjavio medijima, nakon sastanka Organizacionog odbora Biznis foruma, da se aktivnosti i pripreme odvijaju planiranom dinamikom te da već postoje najave da će, osim aktera iz Brčkog, Bosne i Hercegovine i regije, učešće uzeti i ekonomski stručnjaci iz Rusije, Turske i Kine.

„Opredijelili smo se da na ovaj način podstaknemo dijalog i prezentujemo mogućnosti Distrikta za ukupan poslovni razvoj”, rekao je Milić.

Bulčević je istakao da je cilj poslovno umrežavanje, stvaranje novih inicijativa i ideja te privlačenje investitora, dodajući da je glavna tema Biznis foruma „Novi ciklus razvoja Brčko distrikta BiH”. On je najavio da će na ovom događaju u novembru biti prezentovani novi projekti Vlade Brčko distrikta BiH, uz prisustvo mnogobrojnih investitora.