Чланови Владе и посланици обишли радове на заобилазници око Брчког

6.9.2018. Представници извршне и законодавне власти Брчко дистрикта БиХ те Јавног предузећа "Путеви Брчко" обишли су данас цијелу трасу заобилазнице око Брчког, једног од највећих инфраструктурних пројеката у нашем граду.
2017-09-06-Zaobilaznica-1
2017-09-06-Zaobilaznica-2
Почетни рок за завршетак овог пројекта је био 18.2.2018. године, међутим због проблема који су се дешавали у првој години, са извођачима је договорено да тај рок буде помјерен за септембар 2018. године.
Директор Јавног предузећа “Путеви Брчко” Мирослав Мишкић истакао је да су радови у току у пуном капацитету те да до коловозне конструкције, односно до почетка асфалта недостаје само један слој. Он је додао да предузеће има амбициозан план да одређена дужина трасе до зиме буде под асфалтом наглашавајући да је урађено 60 % грубих радова.
“ Оригинални уговор за пројекат заобилазнице је 28,5 милиона евра. Извјесно је да то неће бити довољно новца јер постоје радови који нису предвиђени пројектом, а који са безбједоносног и саобраћајног становишта морају бити урађени.Ти радови се тичу дијела трасе на којој није предвиђена заштитна ограда као и расвјете која не постоји у пројекту. Таквих трошкова је 2,8 милиона евра”, истакао је Мишкић.
Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић изразио је задовољство динамиком и током радова.
2017-09-06-Zaobilaznica-3
“ Свима нам је у интересу да пројекат буде завршен у што краћем року. Ми ћемо у складу са важности пројекта, а водећи рачуна о законским процедурама размотрити захтјеве за повећање износа средстава неопходних за завршетак изградње заобилазнице. Према јавном новцу ћемо се односити одговорно водећи рачуна да пројекат буде завршен”, истакао је Милић.
Предсједник Скупштине Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић рекао је да је презадовољан виђеним и изразио увјерење да је учињено много напора од стране Јавног предузећа у реализацји веома сложених позиција на траси.
“ Важно је да су се посланици непосредно увјерили у динамику радова да бисмо избјегли било какве контраверзе. Кроз информацију на сједници Скупштине ћемо размотрити и проблем са којим се суочава Јавно предузеће, да бисмо, уколико буде било потребе, дали политичку подршку да се пројекат заврши”, додао је Кадрић.
2017-09-06-Zaobilaznica-4
Замјеник предсједника Скупштине Брчко дистрикта БиХ Ивица Филиповић истакао је да је импресиониран и одушевљен свиме што је имао прилику да види на свим пунктовима заобилазнице.
“ Из свега што смо данас видјели стичем утисак да директор и његови сарадници потпуно владају ситуацијом и надам се да ће овај пројекат у задатом року угледати свјетлост дана”, закључио је Филиповић.