Gradonačelnik razgovarao s predstavnicima Udruženja penzionera Federacije BiH

5.9.2017. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić razgovarao je danas s predstavnicima Udruženja penzionera Federacije BiH o pitanjima koja se tiču pomoći koja dolazi od strane Vlade Brčko distrikta BiH, a ogleda se u jednokratnoj novčanoj pomoći, subvencijama za električnu energiju i finansijskoj pomoći za banjsko-klimatsko liječenje ove populacije za koju se iz gradskog budžeta godišnje izdvaja 100.000 KM.
2017-09-05-Posjeta_UP_Federacije-1
2017-09-05-Posjeta_UP_Federacije-2
 
„Načinio sam prvi korak i na licu mjesta kroz neposredan razgovor čuo sam šta muči penzionere. Mislim da je to dobar način da krenemo u rješavanje problema koji ih tište. Iniciran je problem cijene lijekova s obzirom da veliki broj penzionera izdvaja veliki dio svojih ionako niskih primanja za nabavku lijekova“, istakao je gradonačelnik Milić.
 
On je najavio da će u saradnji s predstavnicima Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge i Fonda zdravstvenog osiguranja, koji se bave ovom problematikom, razmotriti ovaj problem s ciljem iznalaženja načina za njegovo rješavanje.
2017-09-05-Posjeta_UP_Federacije-3 
Predstavnici Udruženja penzionera koji penzije primaju iz Fonda PIO/MIO FBiH zahvalili su gradonačelniku na današnjoj posjeti koja im, kako su istakli, mnogo znači, jer su imali priliku da dobiju informacije o redovnim aktivnostima Vlade Brčko distrikta BiH, ali i da predoče  navedene probleme sa kojima se susreću, kao i problem korištenja prostorija za rad Udruženja.
 
Ismet Bešić, predsjednik Udruženja, izrazio je nadu da će današnji sastanak s prvim čovjekom Distrikta uroditi plodom te da će se i nadležni šefovi odjeljenja te predstavnici relevantnih institucija u narednom periodu uključiti u rješavanje tema sastanka.