Uspješno završena manifestacija „Brezopoljsko kulturno ljeto 2017“

24.7.2017. Svečanim uručenjem nagrada te prigodnim kulturno-zabavnim programom sinoć je završena trodnevna manifestacija „Brezopoljsko kulturno ljeto 2017“.

2017-07-24-brezovo_polje

Nagrade najuspješnijima uručio je gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić koji je istakao da interes koji su mještani, ali i brezopoljska dijaspora, pokazali za ovu manifestaciju u potpunosti opravdava ovakve projekte koji Vlada provodi, ne samo u gradskoj jezgri već i u ruralnim dijelovima Distrikta.

„Upravo različitosti kultura i običaja koje baštinimo jesu bogatstvo Distrikta, na čijem očuvanju, treba i dalje raditi", dodao je Milić.

2017-07-24-brezovo_polje_damir

Mještani Brezovog Polja i ostali posjetioci imali su priliku da tokom tri dana bogatog programa prate trke biciklima za djecu do 15 godina, turnir u tavli, takmičenje u spremanju fiš-paprikaša i lovačkog čorbanca. Nezaobilazna je i ove godine bila trka čamcima kao i takmičenje u pecanju.

Prvog dana manifestacije održana je skupština Mjesne zajednice Brezovo Polje na kojoj se prisutnima obratio glavni koordinator Vlade Brčko distrikta BiH Damir Bulčević te prezentacija knjige „Tavla klub Brezovo Polje, na kojoj je uvodnu riječ imao predsjednik Skupštine Brčko distrikta BiH Esed Kadrić.