Ambasador Kraljevine Švedske boravio u posjeti gradonačelniku

14.5.2017. Ambasador Kraljevine Švedske Anders Hagelberg, u okviru svoje prve zvanične posjete Brčko distriktu BiH, sastao se u Gradskoj vijećnici sa gradonačelnikom Sinišom Milićem, sa kojim je razgovarao o ekonomskoj i političkoj situaciji kao i izazovima sa kojima se distrikt Brčko suočava.
2017-06-14-Ambasador_Svedske-1

2017-06-14-Ambasador_Svedske-3

Gradonačelnik Siniša Milić istakao je da je prilikom konstruktivnog razgovora ambasador Hagelberg izrazio podršku i pomoć za unapređenje ukupnog privrednog ambijenta u našem gradu te da se interesovao za funkcionisanje različitih oblasti poput privrede, poljoprivrede, zaštite okoline i obrazovanja. 

Ambasador Anders Hagelberg pozdravio je napore predstavnika vlasti Brčko distrikta u njihovim nastojanjima da i dalje razvijaju multietničku zajednicu u kojoj žive.

2017-06-14-Ambasador_Svedske-2

"Švedska je veoma aktivna, i kroz učešće u mnogim razvojnim projektima na prostoru BiH godišnje izdvaja 30 miliona KM za razvojne projekte. Zaštita okoline prioritet je naše Vlade te je projekat poput prečišćavanja otpadnih voda, koji je i u inetersu distrikta, izuzetno zanimljiv", istakao je ambasador Hagelberg.