Rukometni klub „Jedinstvo 2015“ kod gradonačelnika

12.6.2017. Igrači i rukovodstvo Rukometnog kluba „Jedinstvo 2015“ danas su boravili u Gradskoj vijećnici u posjeti gradonačelniku Brčko distrikta BiH Siniši Miliću, koga su ovom prilikom upoznali s rezultatima seniorskog tima koji se plasirao u Prvu ligu Republike Srpske, radom i uspjesima mlađih kategorija te problemima tehničke prirode s kojima se susreću.
2017-06-26-RK_Jedinstvo_2015-1
2017-06-26-RK_Jedinstvo_2015-2
 
„Priča o sportu, naročito u kolektivima koji okupljaju mlade igrače, ne završava se na njihovim uspjesima. To je odgovoran rad s djecom i omladinom, koji baveći se sportom bivaju odvučeni od ulice i usmjereni na zdrav sportski život. Zbog te činjenice svim sportskim klubovima trebamo odati priznanje i podržati ih i to ćemo činiti i s drugim kolektivima koji zaslužuju pažnju“, istakao je gradonačelnik Milić. On je dodao da je neophodan strateški pristup kojim bi se razradili načini finanisranja i odredili jasni kriteriji i ciljevi koje želimo postići finansiranjem sporta jer kako je naveo „znamo da je Brčko grad odbojke, a na ta velika vrata kucaju i drugi sportovi i Brčko se promoviše kao sportski grad“.
 
Slaviša Ignjić, predsjednik Rukometnog kluba „Jedinstvo 2015“, naglasio je da su plasman u Prvu ligu Republike Srpske seniorske ekipe, plasman u završnicu Lige mladih Republike Srpske sa selekcijom 2002. godište te poziv za Reprezentaciju BiH igrača Nemanje Peštića najznačajniji uspjesi kluba koji je osnovan prije dvije godine, ali i dodao da je najveći rezultat rada, truda i zalaganja broj djece koji su članovi kolektiva, a kojih ima više od stotinu.
„Nadamo se da ćemo u naredne dvije do tri godine imati stabilan tim u Premijer ligi BiH“, zaključio je Ignjić.
 
Bogdan Peštić, kapiten generacije 2000. godišta trenira rukomet već četiri godine.
„Imao sam priliku da posjetim razne kampove, radio s vrhunskim trenerima i upoznao mnogo vrhunskih igrača, a najznačajniji rezultati koje sam postigao su učešće u Reprezentaciji Rukometnog kampa Rastimo već drugu godinu i ulazak u Prvu ligu s prvim timom mog kluba“, zaključio je Peštić.
2017-06-26-RK_Jedinstvo_2015-3