Brčko distriktu BiH uručena plaketa Općine Srebrenica

13.3.2017. U Srebrenici je proteklog vikenda obilježen Dan općine Srebrenica svečanom sjednicom Skupštine općine gdje su uručene plakete i zahvalnice istaknutim pojedincima, institucijama, preduzećima i organizacijama.

2017-03-13-Priznanje-Srebrenica

Brčko distrikt BiH i Prva osnovna škola Srebrenica dobili su Plaketu općine Srebrenica sa bronzanim grbom. Prva osnovna škola ove godine obilježava 130 godina i tokom svog postojanja vršila je svoj osnovni zadatak u obrazovanju djece kao i drugim važnim aktivnostima u lokalnoj zajednici, a Brčko distrikt BiH je pomogao Srebrenicu donirajući do sada oko 800.000 KM kroz razne projekte. Plaketu je u ime gradonačelnika Brčko distrikta BiH primio savjetnik gradonačelnika Nemanja Damjanac.

Plaketa općine Srebrenica sa zlatnim grbom ove godine uručena je Aleksandru Vučiću, premijeru Vlade Srbije, na osnovu 5 miliona eura pomoći za Srebrenicu, koji je i prošle godine bio nominovan za ovu nagradu za njegov doprinos razvoju Srebrenice, suživotu i pomirenju.

Plaketa općine Srebrenica sa srebrenim grbom pripala je Japanskoj agenciji za međunarodnu saradnju (JICA) za doprinos u razvoju poljoprivrede.

Odlučeno je da će biti uručene Plakete općine Srebrenica za Rotary club Srebrenica, koji je investirao ogromna sredstva u Srebrenicu, kao i mnoga druga mjesta i gradove širom BiH. Plaketa općine Srebrenica pripala je i predsjedniku Općine Čajetina Milanu Stamatoviću za organizovanje zimskih i ljetnih odmora za djecu iz Srebrenice.

Priznanja su dodijeljena i drugim kolektivima i pojedincima za izuzetan doprinos u razvoju općine, zapošljavanju i rezultatima na unapređivanju i zaštiti čovjekove radne i životne sredine, na očuvanju kulture i prirodne baštine, razvoju nauke i poljoprivrede, s posebnim doprinosom u zdravstvenoj, kulturnoj, obrazovnoj, naučnoj i sportskoj djelatnosti, kao i  humanitarnim i drugim dobrotvornim aktivnostima.

Foto: http: //www.srebrenica.gov.ba/