„Omladinski pokret za preokret“ u posjeti gradonačelniku

23.1.2017. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić razgovarao je danas u svom kabinetu s predstavnicima Udruženja „Omladinski pokret za preokret“, koji su ovom prilikom predstavili dosadašnje aktivnosti Udruženja kao i planove za daljnji rad.
2017-02-23Omladinski_pokret_za_preokret

Opširnije...

 

Gradonačelnik predstavio program obilježavanja Dana Distrikta

21.2.2017. „Program povodom obilježavanja 17 godina Brčko distrikta BiH počinje 2. i trajat će do 13. marta, sa svečanom akademijom kao centralnim događajem, na kojoj se očekuje veliki broj visokih zvanica iz javnog i političkog života BiH“, rekao je na konferenciji za medije povodom predstavljanja programa Dana Distrikta gradonačelnik Brčko distrikta BiH i predsjednik Organizacionog odbora Siniša Milić.
2017-02-21-Dan-distrikta

Opširnije...

 

Podrška aktivnostima Udruženju građana "Beba više"

15.2.2017. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić upriličio je danas prijem za predstavnike Udruženja građana "Beba više", kojem su prisustvovali i predstavnici Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta BiH. Prvi put, od postanka Udruženja građana "Beba više", koje na prostoru Brčko distrikta djeluje već četiri godine, predstavnici institucija su upriličili zvanični prijem i sa članovima Udruženja razgovarali o njihovnim aktivnostima, ali i o potrebi parova koji se odlučuju na vantjelesnu oplodnju, da se iz budžeta Brčko distrikta BiH finansira i treći pokušaj ovog medicinskog postupka.

                                                                                      2017-02-15-beba_vise_web

Opširnije...

 

Izabrani najbolji sportisti 2016. godine

15.2.2017. Na svečanosti u Domu kulture u Brčkom sinoć su proglašeni najbolji sportisti Brčko distrikta BiH za 2016. godinu. Za najuspješnijeg sportistu protekle godine proglašen je Saša Zimonjić, igrač Odbojkaškog kluba „Mladost“ Brčko, a najuspješnija sportistkinja je Ajla Sinanović, igračica Ženskog odbojkaškog kluba „Bimal-Jedinstvo“.
Najboljim sportistima nagrade je uručio gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i zahvalio svima koji su doprinijeli ostvarenju vrijednih rezultata brčanskih sportista i klubova.
                                                                                     2017-02-15-sportista_godine

Opširnije...

 

Mališani obdaništa „Vozić osmjeha“ posjetili Vijećnicu

16.2.2017.Mališani obdaništa „Vozić osmjeha“ iz Brčkog, uzrasta od tri do šest godina, danas su posjetili Gradsku vijećnicu.
2017-02-16-vozic_osmjeha

Opširnije...

 
Još članaka...