Počeli radovi na prvim metrima asfalta na zaobilaznici

18.4.2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i direktor Javnog preduzeća „Putevi Brčko“ Miroslav Miškić obišli su radove na zaobilaznici oko Brčkog. Riječ je o probnoj dionici, a nakon dobijenih rezultata ispitivanja probne dionice, već od početka sljedeće sedmice trebalo bi biti nastavljeno asfaltiranje prvog sloja.

2018-04-18-Obilazak_zaobilaznice-2

Opširnije...

 

Delegacija iz Kayserija iz Turske u posjeti Distriktu

16.4.2018. U trodnevnoj zvaničnoj posjeti Brčko distriktu BiH boravi delegacija iz grada Kayseri iz Turske koju čine predstavnici Upravnog odbora Privredne zone Kayserija. Poslovni kontakti započeli su na 1. Biznis forumu Brčko distrikta BiH, a danas su se sastali s članovima Vlade Brčko distrikta BiH koji su zaduženi za oblasti koje su od interesa za investitore.
2018-04-16-Posjeta_dlegacije_iz_Turske-1

Opširnije...

 

Otvorena izložba akademskog kipara Petra Hranuellija

13.4.2018.  U Umjetničkoj galeriji Brčko distrikta BiH sinoć je svečano otvorena izložba akademskog kipara Petra Hranuellija.
2018-04-13-izlozba1

Opširnije...

 

Zamjenik gradonačelnika o statusu Brčko distrikta BiH sa studentima iz Južne Karoline

12.4.2018. U posjeti Brčko distriktu BiH danas je boravilo deset studenata s Univerziteta Klemson u Južnoj Karolini koji provode tri i po mjeseca u okviru programa studiranja u inostranstvu na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu, a u okviru Centra za studije Sjedinjenih Američkih Država. Oni su s ciljem što boljeg sagledavanja političke situacije na Balkanu obišli Sarajevo i Mostar, a danas ih je u Gradskoj vijećnici ugostio zamjenik gradonačelnika Anto Domić, kojim im je pojasnio specifičnosti kao i nastanak i razvoj Brčkog od devedesetih godina do danas.
2018-04-12-Posjeta_Americkih_studenata-1

Opširnije...

 

Održan vaskršnji prijem i druženje gradonačelnika s mališanima

10.4.2018. Povodom najradosnijeg hrišćanskog praznika Vaskrsa predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti iz reda srpskog naroda i Srpska pravoslavna crkva u Brčkom organizovali su sinoć vaskršnji prijem u hotelu „Jelena“. Prijemu su prisustvovali predstavnici Islamske vjerske zajednice Brčko distrikta BiH, Dekanata Katoličke crkve u Brčkom, izvršne i zakonodavne vlasti i brčanskih institucija, nevladinih organizacija i javnog života Brčko distrikta BiH.

2018-04-10-Vaskrsnji_prijem-1

Opširnije...

 
Još članaka...