Potpisane izmjene Sporazuma o ekonomsko-socijalnom savjetu

25.4.2017. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić, predsjednik Udruženja poslodavaca Brčko distrikta BiH Ševal Suljkanović i sekretar Sindikata Brčko distrikta BiH Ilija Kalajdžić potpisali su danas Sporazum o ekonomsko-socijalnom vijeću, a koji je izmijenjen u odnosu na Sporazum koji je trenutno na snazi u dijelu koji se odnosi na broj članova spomenutog tijela, te će ga ubuduće činiti još po jedan član iz reda sva tri socijalna partnera.
2017-04-25-Sporazum-ESS-2

Opširnije...

 

Milić: Brčko ima potencijala da postane vodeća lokalna zajednica

2017-04-24-Gradonacelnik_Sinisa_Milic24.4.2017. Gradonačelnik Brčko distrikta Siniša Milić rekao je da je siguran da Brčko, za relativno kratko vrijeme, može da postane vodeća lokalna zajednica u BiH i mjesto u koje će se dolaziti i ostajati, ako svijest odgovornih bude na odgovarajućem nivou.
Milić je u intervjuu Srni istakao da je zadovoljan radom aktuelnog saziva Vlade distrikta u prvih 100 dana, posebno ako se uzme u obzir ukupan politički, ekonomski i socijalni kontekst u kome djeluje, napominjući da, naravno, nije isto 100 dana rada nove vlade u Brčkom, u BiH, i 100 dana rada vlade u nekoj uređenoj zemlji.

Opširnije...

 

Prezentovan projekat zbrinjavanja otpada u Pelagićevu

21.4.2017. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić izjavio je danas u Pelagićevu da je Distrikt zainteresovan da se na tom području riješi problem zbrinjavanja otpada s kojim Brčko ima velike probleme.

2017-04-21-Pelagicevo_sastanak-1

Opširnije...

 

Dogovoren nastavak saradnje sa Sremskom Mitrovicom

21.4.2017. Predsjednik Skupštine grada Sremska Mitrovica Tomislav Janković i direktor Razvojne agencije „Srem“ Milan Mirić sastali su se danas u Gradskoj vijećnici sa gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem i njegovim saradnicima.

sremska_mitrovica

Opširnije...

 

Gradonačelnik otvorio Drugi simpozij medicinskih sestara i tehničara

21.4.2017. 
U organizaciji brčanskog Udruženja zdravstvenih tehničara „Medicinar“ u hotelu „Jelena“ danas je započeo „Drugi simpozij medicinskih sestara i tehničara“.
2017-04-21-Drugi_simpozijum_otvaranje

Opširnije...

 
Još članaka...