Milić i Berton potpisali Memorandum o razumijevanju

23.2.2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić i šef Misije OSCE-a u BiH Bruse G. Berton potpisali su Memorandum o saradnji na implementaciji inicijative o izgradnji kapaciteta građana u svrhu donošenja boljih odluka.

2018-02-22-Memorandum-OSCE-1

Opširnije...

 

Nakon deset godina u Brčkom otvorena izložba umjetničke fotografije

21.2.2018. Nakon deset godina, Brčaci od sinoć imaju priliku vidjeti izložbu umjetničke fotografije u svom gradu. Naime, svečano je otvorena izložba „Foto BiH 2017“, u organizaciji brčanske Umjetničke galerije, a u saradnji s Asocijacijom za umjetničku fotografiju u BiH i Asocijacijom Art foto Bijeljina. Postavka broji 80 fotografija izabranih na osnovu konkursa koji svake godine raspisuje Asocijacija za umjetničku fotografiju, a na koji se prijavi u prosjeku oko osam stotina fotografa.
2018-02-21-Izloba_fotografija-1

Opširnije...

 

Certifikat za svjetski kvalitet „Vidovdanske trke“ dodijeljen gradonačelniku

20.2.2018. Svjetska atletska federacija je i ove godine, a osmi put zaredom, dodijelila znak kvaliteta „Vidovdanskoj trci“ koja se održava u Brčkom, po čemu je ova manifestacija jedinstvena u regiji. Tim povodom danas je u zgradi Gradske vijećnice gradonačelniku Siniši Miliću direktor „Vidovdanske trke“ Borislav Đurđević uručio na čuvanje certifikat kojim se potvrđuje da je ova sportska manifestacija dio svjetske lige.

2018-02-20-Vidovdanska_trka-urucenje_priznanja-1

Opširnije...

 

Usaglašeni naredni koraci za osnivanje regionalne elitne gimnazije u Brčkom

19.2.2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić razgovarao je u Brčkom s ministrom prosvjete i kulture Republike Srpske Danetom Maleševićem i njegovim preosveštenstvom episkopom zvorničko-tuzlanskim gospodinom Fotijem o osnivanju regionalne elitne gimnazije u Brčko distriktu BiH te narednim koracima koje je neophodno ispuniti kako bi 2019. školske godine ova škola primila prve učenike.
2018-02-19-Posjeta_Gimnazija-2

Opširnije...

 

Gradonačelnik Milić u Bugarskoj s gradonačelnicom Sofije i ambasadorom BiH

14.2.2018. Gradonačelnik Brčko distrikta BiH Siniša Milić sa saradnicima razgovarao je u Sofiji s ambasadorom BiH u Bugarskoj Rasomirom Bogdanovićem o šansama koje predsjedavanje Bugarske Evropskom unijom pruža zemljama zapadnog Balkana, a time i Bosni i Hercegovini i Brčko distriktu BiH, na njihovom putu ka EU.

2018-02-14-Posjeta_Bugarskoj-2

Opširnije...

 
Još članaka...