Odjeljenje za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove

Odjeljenje za prostorno planiranje i imovinsko-pravne poslove odgovorno je za izvršavanje stručnih, administrativnih i drugih poslova iz svoje nadležnosti koji se odnose na:

  • Prostorno i urbanističko planiranje,

  • Izdavanje urbanističkih saglasnosti, izvoda i drugih akata iz nadležnosti Odjeljenja,

  • Zaštitu životne sredine i ekoloških dozvola ,

  • Legalizaciju bespravno izgrađenih objekata,

  • Imovinsko-pravne poslove,

  • Zaštita objekata kulturnog i istorijskog značaja i prirodnog naslijeđa sa aspekta izdavanja urbanističke saglasnosti i utvrđivanja procedure za listu zaštićenih objekata

  • i druge poslove iz nadležnosti Odjeljenja određene zakonom i drugim propisima.

Za efikasno izvršavanje poslova iz nadležnosti Odjeljenja organizuju se slijedeći organizacioni dijelovi:

Pododjeljenje za prostorno planiranje, urbanizam i zaštitu okoline, u čijem sastavu su dvije službe i to:

Služba za prostorno planiranje, urbanizam i zaštitu okoline i

Služba za legalizaciju bespravno izgrađenih građevina

Pododjeljenje za imovnsko-pravne poslove.

 
Izdavanje ekoloških dozvola
Obavještavamo Vas da će se 21.12.2016. održati javna rasprava u prostorijama MZ Potočari u 13,00 sati a povod je izgradnja poslovnog kompleksa  za proizvodnju i skladištenje poljoprivrednih proizvoda  investitora "Agripet" d.o.o. Potočari.
 
Obavještavamo Vas da će se 8.12.2016. održati javna rasprava u prostorijama M.Z. Krepšić sa početkom u 12 sati, a povod je izgradnja poslovno-proizvodnog objekta "Sušara za žitarice i izmještanje postojećeg silosa, dvije cisterne za TNG, isparivačke stanice investitora "NGV" d.o.o.
 
Obavještavamo Vas da će se dana 30.11.2016.godine (srijeda) u 12h  u prostorijama MZ Brka održati javna rasprava povodom izdavanja ekološke dozvole za pogon za primarnu preradu drveta "Pamukčić-Comerce" d.o.o. Brka , Brčko. U linku ispod mozete pogledati  zahtjev za izdavanje ekološke dozvole.
 
Obavještavamo vas da će se 28.11.2016. održati javna rasprava u prostorijama M.Z. Brka sa početkom u 12 sati, a povod je izgradnja poslovno-proizvodnog objekta za proizvodnju biodizela na potezu Brka, brdo Šterac investitora "Pronto" d.o.o. U prilogu nacrt Studije uticaja na životnu sredinu za poslovno-proizvodni objekat za proizvodnju biodizela,