Obavještenje o javnom pozivu za „ABD grant shemu“ u okviru LEIWW programa

Stalna radna grupa za regionalni ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Evropi uz podršku    GIZ-a u okviru projekta „Ruralni razvoj kroz integrisano upravljanje šumskim i vodnim resursima“ (LEIWW) objavljuje konkurs za dodjelu grantova, koji je osmišljen da podrži male projekte u prekograničnim regijama Drina–Tara, Drina–Sava, Prespa i Šara koji se odnose na stvaranje dobiti kroz promociju održivog korištenja prirodnih resursa, unapređenje proizvodnih procesa, tehnologije i kvaliteta proizvoda i usluga kroz integrisano upravljanje vodnim i šumskim resursima. Posebna pažnja bit će posvećena ekonomskim aktivnostima žena i mladih u prekograničnim oblastima.

Opći cilj ABD grant sheme u okviru LEIWW programa jeste jačanje ekonomskog razvoja ciljnih prekograničnih regija kroz promociju sticanja prihoda od održivog korištenja prirodnih resursa, što će se ostvariti uz podršku preduzetničkih inicijativa usmjerenih na jačanje turističke ponude u regiji i unapređenje proizvodnih lanaca poljoprivrednih, prehrambenih i zanatskih proizvoda, poboljšanje turističkih usluga kroz integrisane projekte koji podstiču saradnju između operatera u okviru tzv. „zelenih“ lanaca vrijednosti.

Poziv za dostavljanje prijedloga projekata pod nazivom „ABD grant shema“ otvoren je od 27. maja 2016. godine, a zatvara se 6. jula 2016. godine u 16.00 sati po lokalnom vremenu.

Dokumenti za prijavu za dodjelu grantova dostupni su na internet stranici prekogranične regije Drina–Sava:

http://drina-sava.seerural.org/

Pitanja koja se odnose na proces aplikacije mogu se poslati putem elektronske pošte na sljedeću adresu:

Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je vidjeli '; document.write( '' ); document.write( addy_text36490 ); document.write( '<\/a>' ); //--> Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je vidjeli

Info dani bit će organizovani po sljedećem rasporedu:

Ponedjeljak, 6. 6. 2016. godine, Bijeljina, sala gradske uprave Grada Bijeljina, 10.00 sati
Utorak, 7. 6. 2016. godine, Sremska Mitrovica, sala Gradske kuće, 10.00 sati
Grant  shema  je  također  podržana  i  facilitirana  od  projekta „Jačanje regionalne saradnje i uravnoteženi  teritorijalni  razvoj  zemalja Zapadnog Balkana u procesu ka EU integracijama” finansiranog od Evropske unije, a implementiranog od SWG.