ČESTITKA POVODOM 1. MAJA – PRAZNIKA RADA

2017-04-28-Cestitka_1-Maj-LatSvim radnicima i Sindikatu Brčko distrikta BiH upućujemo čestitke povodom 1. maja – Međunarodnog praznika rada.
 
Želja nam je da ga proslavite u dobrom raspoloženju, a da naredni Praznik rada dočekamo u boljem i prosperitetnijem društvu uprkos teškoj ekonomskoj situaciji koja vlada i u našoj lokalnoj zajednici.
 
Vlada Brčko distrikta BiH poduzela je niz mjera od samog formiranja za omogućavanje stvaranja prvenstveno zakonskih pretpostavki za poboljšanje statusa radnika. U toku je procedura usvajanja zakona o radu Brčko distrikta BiH, koji je označen kao jedan od prioriteta u Reformskoj agendi BiH. Vlada će uložiti dodatne napore da prilagodi radno-pravni okvir stvarnom stanju, ekonomskim i socijalnim prilikama u našoj lokalnoj zajednici. Uoči Praznika rada potpisan je izmijenjeni Sporazum o ekonomsko-socijalnom vijeću, koji treba rezultirati konkretnim koracima.
 
Vrijeme koje je pred nama obilježit će napori Vlade Brčko distrikta BiH da se položaj radnika stalno poboljšava i da na evidencijama nezaposlenih bude sve manje onih koji traže posao.
Sretan Međunarodni praznik rada!
 
Zamjenik gradonačelnika                                  Gradonačelnik
    dr. Anto Domić                                        Mr. sc. Siniša Milić