TAIEX Radionica o opštinskim dječjim službama, koja će se održati od 24. do 26. septembra 2014. godine u Briselu

Delegacija Evropske unije u BiH u saradnji sa Kancelarijom TAIEX-a u Briselu informisala je o održavanju Radionice o opštinskim dječjim službama, koja će se održati od 24. do 26. septembra 2014. godine u Briselu.
Cilj ovog studijskog putavanja je unapređivanje znanja opštinskih službenika na polju usluga namijenjenih djeci na lokalnom nivou. Prezentovaće se nekoliko dobrih lokalnih praksi iz zemalja članica uz inicijative posvećene djeci na nivou Evropske unije.
Studijsko putovanje je otvoreno za učesnike Zapadnog Balkana (Albanija, BiH, Kosovo, BJR Makedonija,Crna Gora, Srbija) i Turska.
Troškove prevoza, smještaja i dnevnica učesnika snosi organizator tako da imenovanje ne zahtijeva značajnija finansijska sredstva institucija.
Aplikacija se sastoji od obrasca za učešće, pisma interesa i CV-a. Učesnici treba da obezbijede CV i pismo motivacije (sa objašnjenjem njihovih studija i profesionalnog iskustva i kako bi oni širili informacije koje dobiju tokom studijskog putovanja).
Pismo motivacije treba ovjeriti (potpisati i pečatom ovjeriti) aplikant i institucija koja podržava aplikanta. Aplikacije treba poslati na: Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je vidjeli i Kancelariji za evropske integracije Vlade Brčko distrikta BiH.
Krajnji rok za podnošenje aplikacija je petak,  22. avgust 2014. godine (uključujući i 22.8.).
Preduslov za učešće na radionici je aktivno znanje engleskog jezika.