Brčko distrikt BiH i evropske integracije-Aktuelno

Info sesija u vezi Programa prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina

2015-05-08-Info_sesija-prekogranicna_saradnja

U skladu sa objavljenim trećim pozivom za predaju prijedloga projekata u okviru IPA programa prekogranične saradnje Srbija - Bosna i Hercegovina, zajednički tehnički sekretarijat ovog Programa organizuje informativnu sesiju u Brčkom.
 

Opširnije...

 

TAIEX Radionica o opštinskim dječjim službama, koja će se održati od 24. do 26. septembra 2014. godine u Briselu

Delegacija Evropske unije u BiH u saradnji sa Kancelarijom TAIEX-a u Briselu informisala je o održavanju Radionice o opštinskim dječjim službama, koja će se održati od 24. do 26. septembra 2014. godine u Briselu.
Cilj ovog studijskog putavanja je unapređivanje znanja opštinskih službenika na polju usluga namijenjenih djeci na lokalnom nivou. Prezentovaće se nekoliko dobrih lokalnih praksi iz zemalja članica uz inicijative posvećene djeci na nivou Evropske unije.

Opširnije...

 

Informacija o održavanju TAIEX seminara na temu: Ruralni razvoj

Delegacija Evropske unije u BiH u saradnji sa Kancelarijom TAIEX-a u Briselu i Komitetom regiona informisala je o održavanju seminara na temu: Ruralni razvoj, koji će se održati od 17. do 19. septembra 2014. godine u Briselu.
Fokus studijskog putovanja je da se lokalnim i regionalnim predstavnicima pruži mogućnost da se bolje upoznaju sa idejom EU legislative i prakse kao i da razmijene najbolje prakse sa kolegama iz Evropske unije i regiona.

Opširnije...

 
Još članaka...