U završnici manifestacija povodom 15. godišnjice upriličena izložba fotografija “Ja volim Brčko distrikt BiH”

16.3.2015. U organizaciji Udruženja mladih “Izvor” iz Brčkog, u nedjelju je na Trgu mladih, upriličena izložba fotografija nastalih u okviru projekta “Ja volim Brčko distrikt BiH”.

volim-brcko-trg-5901


Naime, ovo udruženje je početkom marta organizovalo desetodnevni fotokonkurs povodom obilježavanja petnaeste godišnjice Brčko distrikta BiH i od brojnih fotografija koje prikazuju dijelove grada, izabrano je 25 najboljih i najkvalitetnijih.

“Različiti profili ljudi su dostavljali svoje fotografije, a u projektu su učestvovali građani svih nacionalnosti”, izjavio je Ensar Gobeljić, predsjednik UM “Izvor”.

„Ja volim Brčko distrikt BiH – moja perspektiva“ bio je naziv teme konkursa. Autor pobjedničke fotografije je mladi brčanski fotograf Kenan Kurtović čiji će trud biti vrednovan novčanom nagradom i plaketom.

“Ovaj projekat sadrži jedan segment koji govori o volonterskom radu mladih te njihovom dugoročnom doprinosu za boljitak grada“, kazao je Gobeljić.

U sklopu ovog projekta upriličena je i promotivna akcija podjele letaka koji govore o najvećim pošastima modernog društva. To su ovisnost o drogama, alkoholu, internetu te nasilje u porodici.