Svečano otvorene prostorije trening sale za kajakaše i kanuiste

8.3.2015. U sklopu programa obilježavanja Dana Distrikta danas su na Ficibajeru svečano otvorene obnovljene prostorije trening sale Kluba kanuista i kajakaša “Hariz Suljić” što će članovima kluba zasigurno omogućiti bolje uslove za treninge i pripreme.

2015-03-10-Otvorena_dvorana_za_kajakase
2015-03-08-Otvaranje_dvorane_za_kajakase-1
“Uprava kluba se dobro organizovala i vrlo racionalno koristila sredstva koja im dodjeljujemo za njihov rad. Opremili su ovaj prostor spravama koje omogućavaju da takmičari održe formu i treniraju i u zimskim danima. To je izvrstan primjer i drugim klubovima  kako se može sa malo sredstava, ako se racionalno investiraju,  doći do uslova  da im sportisti mogu biti u prilici trenirati cijelu godinu”, kazao je dr. Anto Domić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH.

Predsjednik KKK “Hariz Suljić” Miroslav Gavrić je izjavio da sala još nije konačno opremljena te da nedostaje dio savremenih sprava, kao i prostorije za svlačionice i kupatilo.
"To je nešto što nas očekuje u idućoj godini čime bismo klub kompletirali svim potrebnim prostorijama za nesmetan trening 50-ak naših takmičara koji i u ovoj godini očekuju da budu prvaci”, dodao je Gavrić.

Kajakaš Mirza Karahasanović ističe da im je teretana dobrodošla s obzirom da su treninzi postali intenzivniji i kvalitetniji, što nije bilo slučaj prošle godine. "Sada imamo dosta bolje uslove i priliku da ostvarimo još bolje rezultate”, naglasio je Karahasanović.

2015-03-08-Otvaranje_dvorane_za_kajakase-2